fbpx

23-08-2023

35-års jubilæum i H. Daugaard: Adm. direktør Michael Frihagen

Administrerende direktør og medejer Michael Frihagen runder 35 års ansættelse i H. Daugaard den 23. august 2023. Derfor har vi sat ham i den varme stol til en snak om hans rolle som leder dengang og nu.

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Michael skulle ende som administrerende direktør i H. Daugaard, da han den 23. august 1988 startede som arbejdsdreng på gulvet med henblik på otte måneder senere at komme i lære som speditørelev.

Den første tid på kontorgangene såvel som på gulvet viste sig dog at blive formende for, at 35-års jubilaren stadig er i H. Daugaard i dag, og at hans karriere har gået den gang, den har.

Det, der driver mig allermest, er at lykkes igennem mennesker.

Adm. Direktør, Michael Frihagen

Altid forrest med det gode eksempel

Vi har bedt Michael Frihagen om at sætte ord på, hvilke faktorer der er hans største forcer som leder. Han mener især, at det har haft stor betydning, at han selv kan tage fat med en lyst til at lykkes som primær drivkraft i alt, hvad han gør. Han tilføjer: ”Men jeg har ikke behov for at stå på skamlen som den, der lykkes, men derimod at vi sammen lykkes i H. Daugaard”.

I løbet af vores interview maler der sig et billede af en sympatisk, ærlig og handlingsdygtig administrerende direktør, som vil branchen, medarbejderne og H. Daugaard det bedste med sin ihærdighed samt sin evne til at se forretningsmuligheder.

”Når der er blevet taget en beslutning, går jeg gerne forrest som det gode eksempel”. Og han stopper aldrig, før målet er nået. Derfor har Michael med årene også lært vigtigheden i at have dygtige og sultne medarbejdere omkring sig, hvor han kan: ”hjælpe medarbejderne til at træffe de rigtige beslutninger og se dem lykkes”. Noget af det ypperste i Michaels optik er at se en medarbejder tage ansvar og udvikle sig med det, som de elsker at lave.

Hos Michael Frihagen selv lever den dybfølte passion for spedition og logistik stadig i bedste velgående. En interesse, som han ikke har fra fremmede. Med en far, der havde egen speditionsvirksomhed, var det også det, snakken kredsede om ved middagsbordet i barndomshjemmet. Det har blandt andet betydet, at han er gået ind i branchen med et stort netværk af kontakter, og det er: ”ikke så ring’ endda i den her branche”.

Afdelingsleder som andenårselev

Michael beskriver sig selv som nysgerrig af natur og med en stor lyst til at undersøge, hvad der driver mennesker til at gøre det, de gør.

Når der er nogle spørgsmål inde i mit hoved, kommer de også frem. Uanset hvem eller hvad det drejer sig om.

Det har haft direkte betydning for, at Michael Frihagen i en alder af blot 21 år indtræder i sin første lederstilling i H. Daugaard – nemlig som afdelingsleder for eksportafdelingen – mens han stadig er andenårselev. Som bare 30 årig indtager Michael Frihagen rollen som administrerende direktør i H. Daugaard – efter nogle år som henholdsvis chefdisponent, chef for speditionsafdelingen og salgsdirektør.

Michael har været en del rundt i virksomheden. Han kender de fleste hjørner og personer, som er ansat, hvilket har været en stor fordel. I 2006 blev han medejer. I dag ejer han 30 % af virksomheden sammen med Palle Mogensen (30 %), Michael Dixi Nielsen (30 %) og Carsten Eskildsen (10 %). Og kan altså fejre sit 35 jubilæum.

Hvordan ser fremtiden ud for H. Daugaard?

Vi beder slutteligt Michael Frihagen give sit bud på, hvor H. Daugaard er om 10 år, og hvad der kommer til at definere udviklingen i denne periode.

Michael er ikke i tvivl: ”Vi ser fortsat god vækst og er førende inden for mere bæredygtig logistik og spedition. Og det er mit ansvar at gå forrest, når denne udvikling skal ske”. H. Daugaard kommer til at gå sine egne veje med en styrket forretningsmodel, der ligner den, de til alle tider har kørt med. Går man i andres fodspor, kommer man aldrig foran, hvis du spørger Michael.

Han spår, at den helt store fælles game changer bliver AI (kunstig intelligens).

AI kommer til at spille en vanvittig stor rolle for alle brancher. Det gælder også logistikbranchen. Om man skal frygte det eller glæde sig til det, er det store spørgsmål. Men vi bliver tvunget ud i at tage stilling til, hvordan det kommer til at overtage vores arbejde.

Derfor er en af de vigtigste faktorer fremadrettet, at H. Daugaard fortsætter det effektive strategiske og menneskelige arbejde for at skabe en topmotiveret organisation.

Succeskriteriet for mig er ikke at nå 500 ansatte. Det er at være en bæredygtig virksomhed, der vækster sundt.

Stort tillykke med det 35-års jubilæum til Michael Frihagen, som er personificeringen af H. Daugaards værdier. Michael Frihagen vil til slut gerne takke de mennesker, han har lært at kende gennem årene som kunder, kollegaer og samarbejdspartnere.