fbpx

08-01-2024

H. Daugaard modtager pris for at skabe bæredygtige jobs

Social og arbejdsmarked Kolding uddeler hvert år prisen: ”SammenomJOB” til de virksomheder, som skaber bæredygtige jobs. Og den pris har H. Daugaard nu modtaget, og det er vi meget stolte af. For at komme i betragtning til at modtage prisen skal man som virksomhed opfylde tre ud af de fem nedenstående kriterier.

  1. Job til borgerne fra kanten af arbejdsmarkedet.
  2. Fastholdelse og forebyggelse af sygemeldte.
  3. Job til flygtninge og indvandrere.
  4. Opkvalificering og kompetenceløft.
  5. Flere unge i erhvervsuddannelser.

Hos H. Daugaard opfylder vi ikke bare tre af kriterierne – vi opfylder alle fem.

SammenomJOB prisen hylder social ansvarlighed, som er med til at sikre, at medarbejdere kan holde længere på arbejdsmarkedet, og så sikrer det i høj grad også mangfoldighed, som inkluderer medarbejdere der har brug for støtte og som forebygger mistrivsel.

Social ansvarlig er vigtigt hos H. Daugaard

På H. Daugaards lagerhotel i Vamdrup består 10% af vores medarbejdere af mennesker, som har været på kanten af arbejdsmarkedet. At være på kanten af arbejdsmarkedet kan der være mange årsager til – men vi tror på, at vi med den rette støtte og planlægning kan integrere disse medarbejdere i H. Daugaard. Og vores oplevelse er meget positiv. Jan, vores chef for lagerhotellet i Vamdrup og Per, som er formand fortæller: ”Vi kan se, hvor stor en effekt det har på de her mennesker, når de bliver lyttet til og troet på. Når medarbejderne får en arbejdsdag der er tilpasset dem, får de en succesoplevelse på arbejdsmarkedet, og så blomstrer de – og det er jo win/win.”

Hos H. Daugaard har vi muligheden for at kunne hjælpe mange forskellige typer af mennesker i job på vores lagerhotel, fordi der er så mange forskellige typer af opgaver. Det kan fx være opgaver, hvor det ikke er en hindring, at man ikke kan tale dansk. Et eksempel herpå er Olha og Natalia, som fik arbejde på vores lager efter at være flygtet fra krigen i Ukraine. Det kan du læse mere om her.

Det er heller ikke en hindring, at man ikke kan arbejde 37 timer om ugen. Og det er heller ikke en hindring at få en seniorordning, hvor man som ældre stille sluses ud af sit job for at gå kunne gå på pension på bedste vis. Faktisk kan det meste lade sig gøre med den rette forståelse og planlægning.

Jeanette fra Jobcenter Kolding, som kom og overleverede prisen, fortæller også: ”At få et arbejde, som er tilpasset borgeren, viser borgeren, at der er en plads til dem også. Det at komme ud og få selvtillid og faktisk få en lønseddel – det betyder rigtig meget.”.

Tak for prisen – vi glæder os til samarbejdet om at skabe flere bæredygtige jobs i 2024.

Du kan læse mere om vores bæredygtige mål

her