fbpx

09-05-2023

Sådan har vi sparet mere end 80 tons CO2

I denne artikel kan du læse om, hvordan vi hos H. Daugaard har sparet godt 80 tons CO2 pr. år ved at udskifte eksisterende varmeløsninger med varmepumper. 

Der er brug for, at alle tænker på den grønne omstilling. Også virksomhederne. Det er ikke bare vores fælles fremtid, der kræver det. Det gør vores kunder også.

”Vi har et stort ansvar”, siger Anders Søgaard-Hansen, HESQ Manager hos H. Daugaard. ”Transportindustrien står for en stor del af den samlede CO2-udledning. Vi vil gå forrest i den grønne omstilling, og vi kan i meget høj grad mærke, at det er en vigtig faktor, når kunderne vælger os.”

Det startede med et defekt oliefyr

Hos H. Daugaard har vi nedsat en ESG gruppe, der fokuserer på virksomhedens bæredygtighed, og hvad der skal til for at forbedre vores hensyn til miljøet. Gruppen var netop begyndt at kigge på muligheden for at optimere på opvarmningen af bygninger, da et oliefyr stod af.

”Vi ringede til vores leverandør, som vi plejer, og det tog ikke lang tid før Thomas stod her for at kigge på, hvordan vi kunne skabe en bedre løsning. Vi valgte derfor at benytte lejligheden til at omlægge varmeforsyningen på i alt seks lokationer frem for bare den ene”, fortæller Anders Søgaard-Hansen.

I alt blev fire gasfyr og to oliefyr udskiftet med luft-til-vand varmepumper, der kører på grøn strøm. Dette giver en samlet besparelse på lidt over 80 tons CO2 pr. år. Tidligere havde vi i H. Daugaard et forbrug på 21.637 m3 gas og 18.800 liter olie pr. år til opvarmning af bygninger – det sparer vi selvfølgelig nu.

 

Udfordringen i transportindustrien

Udviklingen i bæredygtige løsninger på selve godstransporten lader endnu meget tilbage at ønske. Det er den store udfordring i transportindustrien. Men selv de mindste ændringer i vores arbejdsprocesser bidrager samlet set til en enorm reducering af C02-udledningen.

Vi uddanner vores personale i miljørigtig adfærd, og fokuserer hele tiden på at optimere vores materiel til det mest miljøvenlige på markedet.

Derfor har vi fx valgt at lease vores lastbiler for altid at have den nyeste teknologi, når det kommer til miljøhensynet. Alle lastbiler i koncernen har integreret ECO-driving system, som har reduceret brændstofforbruget med 18 %. Yderligere anvender vi miljøvenlige dæk, der mindsker brændstofforbruget og kan genanvendes.

Der stilles større krav til virksomhederne

Der vil i fremtiden stilles større krav til virksomhederne om at tænke bæredygtigt. Allerede i dag skal banker rapportere om omfanget af lån og investeringer i særligt miljøbelastende brancher.

I løbet af 2023 kan virksomheder med under 250 ansatte forvente at blive mødt med krav om øget rapportering. Det samme gælder for virksomheder, der modtager offentlige tilskud eller støtte til finansiering. Her skal det offentlige i fremtiden stille krav om bæredygtighed, før de yder tilskud.

Vil I også tage et skridt mod en mere bæredygtig fremtid?

Hiv fat i os, hvis vi sammen skal se på, om jeres transportløsning kan optimeres med henblik på en mere bæredygtig tilgang.

Læs mere om vores miljøvenlige tiltag her.

Få gennemgået din nuværende logistikløsning