fbpx

28-07-2020

Hvordan påvirker bildæk miljøet?

Transportbranchen er en af de tunge brancher, når det kommer til at udlede CO2 – og derfor heldigvis også en branche, der faktisk kan være med til at gøre en stor, positiv forskel for miljøet, hvis der kommer nødvendig fokus på det.

Men det kræver handling, evne og en vilje til at forandre måden man har været vant til at gøre tingene på. For hvis der helt generelt er noget, der ikke er bæredygtigt, så er det stilstand eller tilbagegang.

Medansvarlig for op til 30% CO2 udslip

Derfor har H. Daugaard implementeret bæredygtighed i visionen, og vi arbejder konstant på at optimere vores processer hen mod at blive mere bæredygtige.

Det der har været afgørende for os har været at dykke ned i, hvordan lavpraktiske ændringer kan gøre en kæmpe forskel. Et eksempel herpå er valget af dæk til vores lastbiler. Ved første tanke kan man tænke, at lastbildæk vel ikke kan udlede særlig meget CO2.

Men lastbildæk er faktisk medansvarlig for op til 30% af CO2 udslippet fra en bil. Og jo højere procenten er, jo mindre kan den naturligvis også blive. Derfor har vi hos H. Daugaard valgt at benytte miljøvenlige dæk på alle vores lastbiler.

Det kræver dog, at man nøje undersøger omstændighederne for de forskellige dæk.

Her er der helt overordnet 3 faktorer, som er værd at kigge på:

  • Undersøg om forholdene, som dækkene er produceret under, har været miljøvenlige.
  • Herefter miljøvenlighedsoptimeringen, når dækkene er i brug.
  • Sidst men ikke mindst, hvad der sker med dækkene, når de er nedslidte – kan de genbruges?

Lav rullemodstand = mindre CO2

Miljøvenlige dæk har en lav rullemodstand, hvilket vil sige, at bilen ruller væsentligt længere end almindelige dæk, når speederen slippes, og samtidig ruller lastbilen lettere i direkte fremdrift. Det har den effekt, at lastbilen generelt skal bruge færre kræfter på at holde sig i gang, og derved mindskes brændstofforbruget og deraf kuldioxidudslippet. Alle dæk har selvfølgelig en bestemt levetid, OG derfor er det også afgørende, at dækkene håndteres miljøvenligt korrekt, når de er nedslidte.

Giv dækkene flere liv

Når vores miljøvenlige dæk er nedslidte, bliver de ikke bare smidt ud, som man normalt gør. Vi sender dækkene retur til producenten, der giver dækkene nyt liv. Nyt liv ved hjælp af genbrug af vitale og langtidsholdbare materialer. Altså reduceres der affald, da genanvendelige råmaterialer genbruges uden at gå på kompromis med sikkerhed samt driftsstabilitet – dækkene får herved flere liv.

Da transportbranchen er en tung branche CO2-mæssigt, har vi et medansvar for at gøre, hvad vi kan for at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Vi har samtidig et ansvar for at få vores kunders varer sikkert og effektivt fra a til b, hvorfor vi i H. Daugaard altid gør vores yderste for at gøre dette på den mest miljøvenlige måde.

Derfor har vi også installeret Eco-Driving i alle vores lastbiler – det kan du læse mere om her.

Få et overblik over alle vores miljøvenlige og bæredygtige tiltag

Skal vi rådgive dig?
Det siger vores kunder...

Vores kunder er rigtig tilfredse med H. Daugaard. Deres opfølgning er utrolig hurtig, og deres svartid er kort. Vi har ingen klager – og vigtigst af alt: vores salg er stigende grundet den fantastiske leveringspræstation.

 

- Goodyear

”Vi oplever altid en god, stabil service med pålidelige og dedikerede medarbejdere, som finder løsninger og agerer agile”

- Elopak Denmark

Vi oplever H. Daugaard som selvdrevne og utroligt samarbejdsvillige. Deres evne til at få Envases Europe’s logistiske puslespil til at gå op i en højere enhed har stor værdi for vores forretning.

- Envases Europe